Mode och accessoarer online

Accessoarer, Mode

Välj dina strumpor med omsorg

Strumpor är något vi kanske inte spenderar allt för mycket tanke på när vi klär oss på morgonen. De flesta av oss har säkert redan tagit en ställning till vilka strumpor vi föredrar i olika situationer. Men nu är kanske ett bra tillfälle att gå tillbaka till början och tänka lite mer på detta.

Material

Materialet på strumporna är ett bra ställe att börja. De vanligaste i dagens strumpor är ull eller bomull. Ullstrumpor har fördelen att de kan kännas sval även på sommaren. Bomull kan dock bespara skorna från fukt genom att själv absorbera dem. Det betyder visserligen att de kan lätt kännas fuktiga efter en dags användning.

Bambu är ett material som blivit väldigt populärt på senaste och kommer med flera olika fördelar. Förutom att de är mjuk och skön kan de även absorbera med fukt än bomull. Och allt medan de också andas väldigt effektivt.

Det finns även strumpor i syntetmaterial och de används ofta i samband med träning, vandring eller andra fysiska aktiviteter. Dessa strumpor är ofta mer slittåliga men har sällan bra uppsugningsförmåga. Vilket leder till att fötterna kan kännas blöta som man börjar svettas mycket.

Utformning

Utformningen av strumpor är inte alltid ett självklart val det heller. Höjden är det mest självklara att prata om och det går att hitta en hel del åsikter om hur höga ett par strumpor ”bör” vara. Vad som är rätt höjd kan både vara beroende på situationen och en smaksak samtidigt.

Somliga menar exempelvis att strumpornas höjd bör anpassas efter vad man annars har på sig på underkroppen. Till ett par långbyxor passar det bra med ett par låga strumpor och till ett par korta shorts eller en kort kjol kan det vara mer lämpligt med högre strumpor.

En annan aspekt av strumpornas utformning som är värt att nämna är det här med individuella tår, ofta bara kallade för tåstrumpor. De är också något vissa har väldigt starka känslor kring och många som börjat med tåstrumpor föredrar att alltid använda dem.