Mode och accessoarer online

Mode & Trender

photodune-4347607-fashion-xs

I ett land som Sverige där kläderna ofta har någon slags enkelhet över sig är accessoarerna extra viktiga. En förhöjande scarf eller en statement-väska kan göra att outfiten höjer sig både ett och två snäpp. På senare år så har just de mindre väskorna så som kuvertväskan och axelremsväskorna fått sig ett uppsving och mobiltelefonskalen har även dem blivit kategoriserade som accessoarer. Vilka attribut har då varit de mest populära under de senaste åren? Och vilka kommer att vara fortsatt trendiga?

1900-talstrender

1900-talet fick se många trender gällande accessoarer komma och gå. Inte minst under den senare sekelhalvan då 70-talets runda hippieglasögon och fjäderbeprydda hårband för första gången visades, liksom 80-talets benvärmare och 90-talets stryphalsband – eller chokers som de också kallades. Dessa ganska utstickande tillbehör blev något mer diskreta under 2000-talet – ett årtionde som mixade alla trender som funnits tidigare. Stora solglasögon á la megastjärnor som Paris Hilton blandades med stora slokhattar som en reaktion på att många stora musikfestivaler blev populära. Även väskorna blev viktiga och mediebevakningen över vilken kändis som bär vilken designerväska på armen är och var stor.

2010-talets attribut har hittills varit ganska enkla och stilfulla. Slokhattar med både rund och lite mer kantig kulle är fortfarande populära i alla dess färger och väskan är fortfarande en statussymbol. En oskriven regel brukar vara att en färgglad outfit gör sig bäst tillsammans med en svart väska, och att en svart outfit tillsammans med en färgglad eller lite mer vågad kuvertväska är en riktigt snygg kombo.

En annan sak som nu har blivit populärt är att låta sina teknikprylar bli ett med modet. Många av de stora modehusen tillverkar i dag sina egna mobilskal och designerhörlurar är i dag också något som är hett. Det är inget som talar emot för att det kommer att fortgå, så länge som mobiltelefonerna står i centrum.

Hetaste attributen i dag

Accessoarerna följer liksom allt annat också trender och några stycken som vi kommer att få se extra mycket utav just nu är dessa:

  • Väskan med extra allt – även om less is more är det som verkligen dominerat väsktrenderna under de senaste åren så har modehusen i år satsat på statementväskor 2.0. Glöm allt som har med den minimalism som vi brukar se att göra och välj en lite mer vågad variant. Stort och pråligt ska det vara!
  • Gladiatorinspirerat – är en trend som nu kommit tillbaka och de så kallade ökensandalerna har gjort comeback. Denna gång med höga knäskaft!
  • Axelremsväskan – en klassiker vars status absolut håller i sig. Stilren och praktisk, då endast det viktigaste så som mobil, plånbok och puderdosan får hänga med i den.

Slutligen så kan man konstatera att det inte råder någon tvekan om att accessoarer är en viktig del av modet. Sjalar, bälten, smycken, väskor, hattar och mobiltelefonskal – alla kommer de att också fortsättningsvis få spela en stor roll i skapandet av den perfekta outfiten. Vilka som kommer att vara mest populära om 10 år återstår att se, men att de kommer att finnas i någon skepnad är självklart!